></p>
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Ми на Facebook
Наше опитування
Оцініть мій сайт

Всього відповідей: 46
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Чат
200

ПОРАДИ ПО ХАРЧУВАННЮ ДІТЕЙ

Другий, третій роки життя - це перехідні періоди, коли харчування дитини поступово наближується до харчування дорослих. Найголовніша умова у всі вікові періоди, аби їжа забезпечувала необхідну потребу у білках, жирах, вуглеводах і калоріях для гармонійного росту і розвитку, що закладає основу здоров'я дитини.
З двох років дещо уповільнюється ріст дитини, але потреба у харчових інгредієнтах (білках, жирах, вуглеводах) висока при малих ще можливостях шлунково-кишкового тракту і нестабільності апетиту.
Необхідно так організувати харчування, щоб використані продукти не сприяли виникненню захворювань. І, як це не сумно, у наш час потрібно виключити з раціону саме ті продукти, які ми досить часто вживаємо, оскільки вони не потребують тривалої обробки. Більшість мам працює, у них не залишається сил і часу на приготування домашньої їжі, тому вони широко використовують полуфабрикати типу сосисок і ковбас, бутербродів і т. ін.
У харчуванні дітей дошкільного віку неприпустиме використання:
- кулінарних жирів (маргарини та їх похідні), які містять трансізомери жирних кислот, що сприяють виникненню онкозахворювань;
- сирокопчених м'ясних гастрономічних виробів і ковбас, у зв'язку вмістом у них великої кількості харчових домішок, у тому числі консервантів, ароматизаторів і ін., а також різноманітних екстрактивних і збудливих інгредієнтів;
- смажених у жирі (маслі) продуктів, виробів (пиріжків, пончиків, картоплі і. ін.);
- продуктів, що містять екстрактивні і збудливі компоненти: консерви і мариновані овочі і фрукти (консервовані з додаванням оцту); сири гострих сортів;
- кісткові і грибні бульйони, у тому числі харчові концентрати на їх основі;
- оцту, гірчиці, хріну, перцю гострого (червоного, чорного) й інших гострих приправ;
- соусів типу майонез або на основі жирової емульсії, що містять оцет, гірчицю або інші гострі приправи (типу кетчупу);
- міцного чаю, кави натуральної, а також інших продуктів, що містять кофеїн і будь-які стимулятори, алкоголь;
- газованих напоїв (наслідками їх регулярного і постійного вживання є захворювання органів травлення; ожиріння; цукровий діабет і карієс; алергія);
- тонізуючих, біологічно активних домішок до їжі (БАД), що містять елеуторокок, женьшень, родіолу рожеву, інші аналогічні компоненти, що впливають на ріст тканин організму, а також продуктів, що виробляються за допомогою перерахованих домішок;
-продуктів на основі генно-модифікованої сировини, що містять стимулятори росту (гормони, гормоноподібні речовини) й антибіотики.
Увага! Солона риба, солоні огірки (консервовані у банках) можуть використовуватися у харчуванні дітей і підлітків тільки епізодично, не частіше одного разу на 2 - 4 тижні. Дітям можна давати тільки рибу слабкого посолу.
Дітей старших року годують не більше 4-5 разів на добу з проміжками між їжею у 3 - 4 години. Добовий об'єм раціону харчування розподіляється приблизно так: сніданок - 25%, обід - 35%, полуденок - 15%, вечеря - 25%. Останнє годування дитини проводять за 1 - 1,5 години до сну.
Протягом тижня у раціоні дітей дошкільного віку мають бути присутні: молоко і молочні продукти (сметана, сир, яйця), вершкове і рослинне масло, м'ясо або риба, хліб і хлібобулочні вироби, макаронні вироби, свіжі фрукти та ягоди, натуральні фруктові соки, овочі, зелень.
Вхід на сайт
Орфографія
Система Orphus
Корисні посилання
Управління освіти,та спорту Лозівської міської ради
Лозівська міська рада
Сайт вихователя ЛДНЗ № 7 Шарап Т.П.
Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації
Сайт вихователя ЛДНЗ № 7 Суслової Л.Ф.
МВС України Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України
Захист прав дитини
Національна дитяча гаряча лінія Національна гаряча лінія.
Календар
Календарні свята та події. Спілкуємося українською

Copyright MyCorp © 2020