></p>
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Ми на Facebook
Наше опитування
Оцініть мій сайт

Всього відповідей: 46
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Чат
200
Головна » 2014 » Січень » 27 » День Соборності
15:26
День Соборності

Минулого тижня в садочку відбувся ряд заходів з реалізації завдань Президента України щодо забезпечення національної єдності та громадянської злагоди (у контексті відзначення Дня Соборності та Свободи України і 95 – ї  річниці проголошення Акта злуки).

Мета заходу: виховання у підростаючого покоління патріотичного ставлення до Батьківщини, виховання громадянської гідності, відповідальності за майбутнє своєї країни.

Розпочався тематичний тиждень із книжкової вистави «Дзвенять кобзареві струни», де були представлені видання творів Т.Г.Шевченка, книги з історії України, легенди про козаків, а також витвори  побутово – ужиткового мистецтва.

  


22 січня в методичному кабінеті зібрався круглий стіл, за яким вихователі обмінювалися думками з приводу теми: «Умови забезпечення єдності та громадянської злагоди в історичному та сучасному погляді». Проводила засідання завідувач закладу І.М.Ольховська.



«Звичаї українського народу» - таку назву мала музична розвага, що підхопила естафету зі святкових заходів. Діти старших груп співали народні пісні, танцювали. Маленькі козачки змагались у спритності  та швидкості, а гарнюні україночки вболівали за хлопців. Потім дівчатка доводили своє вміння бути не менш вправними, ніж сильна стать. Вони «відвойовували місце під сонцем» у грі «Хто перший сяде на подушку?». Українська народна пісня – одне із найцінніших надбань нашого народу. Пісенність України – то її душа, слава і гордість. І навряд чи десь співали так гарно і голосно, як співали цього дня  у дитячому садочку. Весело та завзято лунали пісні у виконанні малечі.






А наприкінці, діти звернулися із проханням: 

    Пошли нам, Боже, маленьким дітям,
Щастя, здоров'я на довгі літа!
Щоб виростали розумні й сильні,
Душею чисті і серцем вільні!
Щоб нам світила зіронька волі,
 Щоб ми не знали лиха ніколи.




Із опішнянським розписом знайомились діти середньої групи № 10. Викладач образотворчого мистецтва О.М.Пінчук розповіла про історію виникнення та особливості цього розпису. В опішні грайливо розписують іграшкових глиняних тварин квітами, хвилястими лініями. Художнє оформлення робить фігурки веселими і добрими. Пятирічки повністю занурилися у таку цікаву роботу. Акуратно виводили пензликами візерунки, а дехто захопившись навіть використовував замість приладдя свої  пальці, поринувши у чарівний світ народного мистецтва.



 В історії будь – якого народу кожне нове покоління залишає свій слід конкретними діяннями, намагаючись зробити свій внесок у загальний поступальний рух, сказати власне слово в осмисленні властивих для певного часу подій, фактів, явищ. Колектив дитячого садочку № 7 разом із своїми вихованцями кожного дня намагаються своїми вчинками, своєю працею непомітною але важливою нести в світ добро, мир, надію та віру в безхмарне майбутнє.

                                                         





Переглядів: 908 | Додав: Yuliya | Рейтинг: 2.7/3
Всього коментарів: 0
idth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Имя *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Орфографія
Система Orphus
Корисні посилання
Управління освіти,та спорту Лозівської міської ради
Лозівська міська рада
Сайт вихователя ЛДНЗ № 7 Шарап Т.П.
Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації
Сайт вихователя ЛДНЗ № 7 Суслової Л.Ф.
МВС України Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України
Захист прав дитини
Національна дитяча гаряча лінія Національна гаряча лінія.
Календар
Календарні свята та події. Спілкуємося українською

Copyright MyCorp © 2024